tisdag 15 april 2008

Överläggningar med Jönköpings kommun

Det var två frågor behandlades när Linköpings och Jönköpings politiska ledning träffades igår kväll. Vi har gemensamma intressen att få tydliga besked från regeringen vad gäller Ostlänken och Götalandsbanan. Jag utgår ifrån att någon form av besked kommer i infrastrukturpropositionen som lämnas i höst. Både i Östergötlands län och i Jönköpings län är det fullt stöd från näringslivet. I en väl genomarbetad artikel publicerad i Dagens Industri den 20 februari skriver flera tunga industriföreträdare främst från Östergötland " Vi har inte råd att vänta med att bygga ut nödvändig infrastruktur om vi ska ta större hänsyn till miljön, öka tillväxten och få fler jobb, mål som regeringen säger sig prioritera högt." Med tanke på finansminister Borgs minst sagt negativa uttalande om järnvägssatsningarna så har regeringen en hel del att bevisa.
Den andra frågan vi diskuterade handlade om de svenska regionerna. Här känns det som om de politiska partierna i Östergötland kommit betydligt längre i interna diskussioner i jämförelse med debatten i Jönköping. I Östergötland råder det stor politisk enighet att bilda en Östsvensk region. För mig är det mycket naturligt att se kommuner i Kalmar län och från Jönköpings län som viktiga delar i en sådan region. Tyvärr råder inte samma enighet i Småland.
Att HV 71 sedan vann enkelt mot LHC med 5-1 är bara att glömma så fort som möjligt. 2-2 i matchserien och ny match på onsdag.

Inga kommentarer: