måndag 7 april 2008

Framtidens Linköping

Idag har Linköpings kommun presenterat samrådshandlingen gällande översiktsplan för staden Linköping. Det kan ju låta byråkratiskt, men är ett mycket viktigt underlag för mängder med spännande framtidsfrågor för oss alla som bor och lever i Linköping. Allt material kommer nu att finnas utställt på stadsbiblioteket mellan den 7 april till och med den 29 augusti. Jag hoppas att det kommer att komma in många synpunkter på förslaget. Både ros och ris är välkommet!
Vill man som aktiv medborgare vara med och påverka hur Linköping skall utvecklas långsiktigt är detta rätt tillfälle.
Några av grundtankarna handlar om en rundare stad. När vi bygger nytt skall utbyggnadsområden lokaliseras inom eller i direkt närhet till den befintliga stadsbebyggelsen. En annan tanke är att bygga en tätare och mer sammanhängande stad. Att bygga en tätare stad är bra hushållning med markresurser. Samtidigt finns här viktiga frågor vad som händer med stadens grönytor. Personligen tror jag att här kommer det att komma många synpunkter på planförslaget, och det är bra!
Planförslaget innehåller även många förslag om hur trafiken i allmänhet och kollektivtrafiken i synnerhet ska utvecklas. Här har vi socialdemokrater genom en motion som jag och Mariann Löfgren skrivit satt ner foten! Vi vill utveckla spårbunden kollektivtrafik i Linköping. Glädjande nog verkar det finnas en stor enighet om en sådan utveckling, men vi får väl se när motionen skall behandlas.
Nog finns det spännande frågor att diskutera kring vår stads utveckling.

Inga kommentarer: