fredag 27 augusti 2010

Investera i sjukvården

Vi socialdemokrater föreslår i en rödgrön budget för landstinget att 300 miljoner kronor per år satsas på att utveckla vården inom fyra områden. Det är områden där vården inte är tillräckligt bra och behoven är så stora att vi ser att det behövs såväl nya resurser som nya idéer och arbetsmetoder för att göra vården riktigt bra för alla. Det handlar om det förebyggande och hälsofrämjande arbetet, om unga med psykisk ohälsa, missbruksvården och om äldre.
Alla människor har rätt till en så bra hälsa som möjligt. Det ska inte spela någon roll vilken bakgrund eller hur mycket pengar man har. Den som behöver vård ska få vård, snabbt och säkert. Det gör Östergötland starkt!
Vi vill att alla patienter ska få vård snabbt, tryggt och säkert. Man ska mötas vänligt, med respekt och bli tagen på allvar. Man ska också ha inflytande över den vård man får, från första kontakt till färdig behandling.
Personalen är landstingets viktigaste resurs. Därför vill vi att landstinget ska utvecklas till att bli en ännu bättre arbetsplats. Vi vill skapa en arbetsmiljö präglad av delaktighet och engagemang där de anställda känner att de har möjlighet att påverka. Vi socialdemokrater vill återinföra möjligheten att ha lokalt anpassade arbetstidsmodeller, som passar verksamhetens behov och ger bra förutsättningar för att utföra uppdraget mot medborgare och patienter.
Sjukvården ska organiseras för att på bästa sätt möta patienternas behov av vård. Mycket vård behöver finnas nära. Vi vill därför att det även i fortsättningen ska finnas tre starka sjukhus i länet, med uppdrag både för sitt närområde och för hela länets invånare.
Vi socialdemokrater går till val på en politik som innebär att vi tar ansvar för landstingets ekonomi. I år pekar prognosen på att vårdverksamheten går med 180 miljoner i underskott. Personalen är pressad och kan inte springa fortare!
Det behövs en ny politik för landstinget i Östergötland. Den 19 september avgör du vägvalet!

Inga kommentarer: