söndag 15 augusti 2010

Tydliga besked!

Nog gav helgens sommartal av Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin tydliga besked. Det finns stora skillnader i svensk politik. Reinfeldt är tydlig; skattesänkningar är den prioriterade frågan för moderaterna. Det tycks som om de "nya" moderaterna bedriver en gammal, välkänd moderatpolitik. När moderaterna skriver att man har som mål att Sverige ska ha ett skatteuttag som ligger på Europa snitt så är det 100 miljarder som ska bort från välfärden. Det talar inte moderaterna så mycket om.
Det var ett tydligt besked som Mona Sahlin gav landets pensionärer. Straffskatten som skapats under den här mandatperioden ska bort under nästa mandatperiod om vi vinner valet.
Vi socialdemokrater prioriterar välfärden före skattesänkningar. 12 miljarder tillförs kommuner och landsting de två första åren nästa mandatperiod om vi vinner valet.
Den största skillanden mellan oss och moderaterna finns kring sysselsättningen. Långtidsarbetslösheten är på historiskt höga siffror. "Alla viktiga propositioner är lagda" säger Reinfeldt när han presenterar moderaternas talesperson i arbetsmarknadsfrågor. Det är en passivitet som drabbar alla de som går utan arbete i dagens Sverige.

Inga kommentarer: