onsdag 11 augusti 2010

Tydligt besked från (s)

I en mycket viktig artikel på DN debatt, undertecknad av Mona Sahlin och Thomas Östros, ger vi socialdemokrater tydliga besked. Att bekämpa arbetslösheten blir en viktig del i den ekonomiska politiken. Alldeles för många människor går utan sysselsättning i Sverige. Vi sätter upp ett mål att långtidsarbetslösheten ska minskas med 90 000 personer. Tydliga och raka besked från oss.
Läs hela artikeln här: http://www.dn.se/debatt/de-langtidsarbetslosa-ska-minska-med-90-000-personer-1.1151680

Folkbladet har tagit ett bra grepp under sommaren . Under den fyndiga rubriken "två starka och ett svagt" har ett antal debattörer och förtroendevalda fått formulera sina argument för sin politik och visat på motståndarens svagaste argument. Idag så publicerade Folkbladet mitt bidrag. Jag lyfte fram vår landstingspolitik och pekade på behovet av resursförstärkning till den Östgötska sjukvården. Personalen kan inte springa fortare. Vår målsättning är att Landstinget ska utvecklas till ett föredöme som arbetsgivare. En av de första åtgärderna vi kommer att vidta vid ett majoritetsskifte är att återinföra rätten till olika arbetstidsmodeller.
Den borgerliga majoriteten har misslyckats med styrning och ledning av landstinget. Ekonomiska underskott pressar verksamheten och medarbetarna och drabbar patienterna.
Läs hela inlägget här: http://www.folkbladet.se/opinion/kronikor/artikel.aspx?articleid=5311162

Inga kommentarer: